Elektrische fietsen

Fietsen met elektronische trapbekrachtiging (ook wel e-bikes of e-bike genaamd) maken van inspanning pure ontspanning. Of je de fiets nu gebruikt om lekker in het weekend te touren en of de fiets gebruikt voor woon-werk verkeer. Je hebt altijd de wind in de rug!

Pedelec: Pedelec is een afkorting van Pedal Electric Cyle, dat in het Nederlands pedaal elektrische fiets betekent. Zoals misschien al aan de naam te zien is, is dit een fiets waarmee u alleen vooruit kunt komen door zelf te trappen.

De bestuurder van de Pedelec trapt zelf, maar hij wordt ondersteund door een elektrisch systeem dat extra kracht levert. De hoeveelheid kracht die geleverd wordt door het elektrische systeem is afhankelijk van de kracht die de bestuurder zet. Dit wordt gemeten door een sensor. Dit systeem is vergelijkbaar met stuurbekrachtiging van auto´s.

De allereerste Pedelec werd in 1998 op de wereld gezet door het Japanse merk Yamaha, een gerenommeerd merk in de wereld van de motoren. De pedelec heeft het in zich om de normale fiets te verdringen, maar dit zal nog wel een aantal jaar duren, omdat veel mensen gehecht zijn aan hun fiets. Bovendien is de aanschaf van een nieuwe fiets een stuk goedkoper dan de aanschaf van een gloednieuwe pedelec.


 

The Floow Versie 1.0
The Floow Versie 1.0

DeFloow is een vierwielige fiets met elektrische trapondersteuning die alle gemak en comfort heeft van een auto, maar net zo milieuvriendelijk is als een fiets. Of je nu heel relaxed en met weinig kracht een flinke afstand wilt rijden of erg sportief met veel kracht snelheden ver boven de 25 km/h wilt ontwikkelen: ieder komt aan zijn/haar trekken.
Bij de ervaring met het rijden met deze zeer bijzondere fiets, ontdek je en voel je het FlooW-gevoel! Mensen van alle leeftijden gingen je voor en werden razend enthousiast!
Je kunt mij, de FlooW, standaard of met kap aanschaffen: met kap is het ideaal voor elke weersomstandigheid.

Natuurlijk is rijden met de FlooW gezond, kent het geen CO2 uitstoot, en als je het regelmatig als alternatief voor de langere ritten(bijv.: 25 kilometer) gebruikt voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer in plaats van de auto, dan ben je ook nog eens veel goedkoper uit. Maar het allerbelangrijkste: het is geweldig leuk om met de FlooW te rijden!

Bekijken
. . . .
ContactDisclaimerRoutebeschrijving